Jag brukar baka det här saftiga och smakrika
paleobrödet. Det finns många varianter på nätet, men jag tillsätter valnötter i
stället för mandlar och hasselnötter eftersom jag tycker att de är för söta.
Brödet passar utmärkt till leverpastej och gurka
eftersom det påminner om danskt rågbröd. Ibland vill man bara ha en macka!
Eller varför inte ett smörrebröd?
Kanske med rökt lax och ett ägg av oströra (finriv
en liten bit smakrik ost och blanda med några matskedar crème fraiche) på
toppen nu till påsk? Garnera med några gräslöksstrån.
1 limpa
200 g (5 1/2 dl) valnötter
200 g (3 1/4 dl) solrosfrön
200 g (3 1/4 dl) pumpakärnor
100 g (1 3/4 dl) linfrön
100 g (2 dl) skalade sesamfrön
6 ägg
1 dl olivolja
3 tsk malda brödkryddor (kan uteslutas)
1 ½ tsk salt
GÖR SÅ HÄR:
Sätt ugnen på 160 grader
Mät upp alla nötter och fröer och blanda samman i en
bunke
Vispa ägg, olivolja och salt i en
annan bunke
Häll äggblandningen över nötter och frön
Rör ihop till en smet
Klä en avlång brödform med bakplåtspapper
Klicka ner smeten i formen och jämna till ytan med
en slickepott
Grädda brödet i 1 timme
Stjälp upp brödet och låt svalna på galler
Skär brödet i mycket tunna skivor (3-5 mm) och plasta in 4-6 skivor
i små paket.
Lägg paketen
i en fryspåse och frys in. Brödet håller länge i frysen.
Sen är det bara att ta fram ett litet paket bröd vid behov!
Hej!Nu kan du vinna en prenumeration av LCHF-tidningen Matkärlek.Det enda du behöver göra är att ladda upp ett recept på vår sida, http://www.lchfarkivet.se för att delta. För varje recept du lägger upp får du en “lott”, så ju fler recept desto större chans att vinna.Mer info om tävlingen hittar du här: http://www.lchfarkivet.se/vinn-en-prenumeration-av-tidningen-matkarlek/