Så gott med hummus! Jag kryddar den med massor av spiskummin och sumak. Den blir så smakrik och smaskig!

Hummus

1 burk kikärter

1/2 citron

2-3 vitlöksklyftor

1 tsk spiskummin

1 tsk sumak (kan uteslutas)

salt

nymald svartpeppar

kajennpeppar

Gör så här:

Häll kikärterna i ett durkslag och skölj noga.

Lägg dem i en matberedare tillsammans med vitlöksklyftor, spiskummin, ev. sumak, salt, svartpeppar och kajenn. Pressa i 1/2 citron och mixa allt. Späd till önskad konsistens med olivolja och vatten. Smaka av och krydda mer om det behövs. Smakerna utvecklas under tiden så gör gärna hummusen några timmar innan den ska ätas.

Gott som dipp till grönsaker eller som tillbehör till det mesta!

Nu har vi hummus så att det räcker ett tag! Fryser in och tar fram vid behov. Det blev fem burkar. Idag använde jag dock 2 stora glasburkar (400 g avrunnen vikt per burk), så krydda på ordentligt om du gör en stor sats hummus!

Följ mig gärna på instagram för daglig inspiration! @sandras_lchf_blogg