Snart är det påsk! Då kanske det vankas lax eller annan god fisk. Eller varför inte kyckling? Örtmajonnäs är perfekt till fisk och väldigt enkel att svänga ihop. Gör helst majonnäsen själv – den blir så mycket godare! Och utan tillsatser.

HETT PÅSKTIPS! Blanda örtmajonnäsen med avrunna och strimlade inlagda sillfiléer så får du en härlig påsksill.

ÖRTMAJONNÄS – 4 PORTIONER

2 dl majonnäs (helst hemlagad)

3 msk hackad gräslök

2 msk hackad persilja

1 msk hackad dill

1 tsk dijonsenap

salt, svartpeppar och kajennpeppar efter smak

GÖR SÅ HÄR:

Blanda allt och häll upp i en vacker skål. Täck med plastfolie och låt stå i kylskåpet i några timmar så att smakerna utvecklas eller gör såsen dagen innan den ska ätas. Ta fram såsen cirka 30 minuter före servering så att den smakar så mycket som möjligt.

Servera gärna med sesampanerad rödspätta, strimlad isbergssallad och citron.

Vi åt den här underbart frasiga sesampanerade rödspättan till örtmajonnäsen!

Följ mig på instagram för daglig inspiration @sandras_lchf_blogg