Snart är det påsk! Då kanske det vankas lax eller annan god fisk. Eller varför inte kyckling? Örtmajonnäs är perfekt till fisk och väldigt enkel att svänga ihop. Gör helst majonnäsen själv – den blir så mycket godare! Och utan tillsatser.
HETT PÅSKTIPS! Blanda örtmajonnäsen med avrunna och strimlade inlagda sillfiléer så får du en härlig påsksill.
ÖRTMAJONNÄS – 4 PORTIONER
2 dl majonnäs (helst hemlagad)
3 msk hackad gräslök
2 msk hackad persilja
1 msk hackad dill
1 tsk dijonsenap
salt, svartpeppar och kajennpeppar efter smak
GÖR SÅ HÄR:
Blanda allt och häll upp i en vacker skål. Täck med plastfolie och låt stå i kylskåpet i några timmar så att smakerna utvecklas eller gör såsen dagen innan den ska ätas. Ta fram såsen cirka 30 minuter före servering så att den smakar så mycket som möjligt.
Servera gärna med sesampanerad rödspätta, strimlad isbergssallad och citron.
Vi åt den här underbart frasiga sesampanerade rödspättan till örtmajonnäsen!
Följ mig på instagram för daglig inspiration @sandras_lchf_blogg
Hej Britta!
Vad kul! Hoppas att du hittar nåt recept som du gillar! Jag tycker att matlagningen är så mycket enklare och roligare nu för tiden när man slipper tänka på potatis och pasta till maten, vi öser bara på med grönsaker i stället och äter mer grönsaker än nånsin. När vi grillar fyller vi först hela grillen med grönsaker, sen grillar vi köttet. Så gott och fräscht! Vi ska bara rengöra grillen sen är det bara att grilla på! Ha en trevlig helg! Kram Sandra
Hej Sandra! Nu har jag också kommit igång med LCHF så nu ska jag kika in här och låta mig inspireras och få fina tips. Tack! Kram Britta