Det här blev en riktig höjdare!
Mjäll och fin rödspätta på spenatbädd och med ett krämigt stiltontäcke.
Snabblagat, syrligt och supergott.
Rödspätta florentine med stiltontäcke – 4 portioner
500 g rödspättafilé (jag hade tinat upp fryst fisk)
några nävar färsk spenat
200 g stiltonost eller annan fet blåmögelost
2 1/2 dl crème fraiche
smör
nymald svartpeppar
salt
kajennpeppar
Gör så här:
Sätt ugnen på 225 grader.
Smörj en ugnsfast form med smör.
Skölj spenaten och lägg den i formen. Salta och peppra. Hyvla eller klicka smör över spenaten.
Vik fiskfiléerna och lägg dem på spenaten. Salta och peppra fiskfiléerna.
(Jag har en blandning av svartpeppar, rosépeppar, kryddpeppar och grönpeppar i min pepparkvarn. Det ger extra smak!)
Mosa stiltonosten med en gaffel och blanda med crème fraiche. Krydda med lite salt, nymald svartpeppar och några stänk kajennpeppar.
Bred ostsmeten över fisken och ställ in formen i ugnen. Gratinera i ungefär 15-25 minuter, tills fisken är mjäll och vit och osten har fått fin färg.
Servera gärna med kokt blomkål eller broccoli.
Smaklig måltid!