Nu har vi börjat med LCHF – Low Carbohydrate, High Fat!

Det vill säga GOOOOD mat! Få eller inga kolhydrater och mycket naturligt, företrädesvis animaliskt fett.

Vi har nog aldrig ätit godare mat: Wallenbergare med gräddsås, entecote med bearnaisesås, räkor med aioli, smörstekta ägg med skirat smör, för att bara nämna några smaskiga exempel.

I kväll ska vi laga köttfärslimpa som ska fyllas med stekt bacon och lök och gorgonzolaost. Sen blir det nog lite gräddsås till det, eller så tar vi bara den härliga stekskyn och ringlar över köttfärslimpan.

Passade även på att göra en carbonarasås på hälften av det stekta baconet och löken. Ska göra zucchinipasta till!

Ja, livet är gott! Maten likaså.

Jag återkommer med bilder så fort jag får tid. Måste bli klar med översättningarna av yoga- och pilatesböckerna först!

Våren går sannerligen i hälsans tecken!

Bilderna (klicka på dem så blir de större):

Köttfärslimpan före ugnsbesöket

Färdig köttfärslimpa med rödlök och paprika

Zucchini carbonara (supergott och enkelt!)

P.S. Björne får vila från bakningen. Men han har även en korvpip, så kanske gör vi egen korv framöver. D.S.