Jag hade tänkt skriva mitt 100:e blogginlägg i dag, så för att fira det började jag dagen med att laga mat!

Började 08:00 med PULLED PORK: satte in en rejäl bit fläskkarré i ugnen. Köttet kryddades med:
1 gul lök, rödvin, rökt paprikapulver, rökt salt, vitlökspulver, oregano, timjan, kanel.
Efter 4,5 timmar var det härliga köttet klart!

Medan fläskkarrén myste i ugnen invigde jag den nya stekpannan från Bialetti med att steka tacofärs:
1 kg blandfärs, 2 gula lökar, spiskummin, rökt paprikapulver, paprikapulver, lökpulver, rökt salt, vitlökspulver, oregano, timjan, mald koriander, kanel, kajennpeppar.

Sen var det dags för grekiska köttbullar! Mina godaste köttbullar nånsin.

2 kg blandfärs, 2 ägg, 1/3 burk Zetas tapenade, 6 tsk pesto, 1 slurk rödvin, 1 rejäl slurk olivolja, lökpulver, vitlökspulver, oregano, mejram, kajennpeppar, svartpeppar, salt, mycket kanel.

När jag hade diskat undan och provsmakat några köttbullar såg jag att smörpaketet höll på att smälta bort, så då gjorde jag café de paris-smör!
Det blev verkligen gott. 2 korvar à 150 g ligger och drar till sig i frysen.
Det blir nog oxfilé och café de paris-smör i morgon!

Sen gjorde jag en snabb dillmajonnäs med lite citron i. Också jättegod. Jag har gjort majonnäs nästan varje dag sen jag upptäckte Moniques superenkla majonnäs. Man kan verkligen variera smaksättningarna i all oändlighet!

Här kommer bilder på alla godsaker! (Klicka på bilderna så blir de större)

TREVLIG HELG!