Vi lagade världens enklaste och godaste fiskgratäng igår!
Billig och bra mat som sköter sig själv i ugnen.
Du behöver:
800 g torskfilé (2 torskblock)*
400 g broccolibuketter
5 dl vispgrädde
Ostskivor att täcka fisken med
5-6 msk Bongs hummerfond
3 msk vitt vin
vitlökspulver, lökpulver, kajennpeppar, salt och peppar efter tycke och smak
Gör så här:
Tina torskblocken.
Sätt ugnen på 200 grader.
Dela torskblocken på hälften och lägg bitarna i en stor ugnsfast form.
Lägg broccolibuketterna runtom.
Salta och peppra allt.
Blanda fiskfond, vitt vin, grädde och kryddor. Ringla såsen över fisken.
Lägg ostskivorna på fisken och ställ in formen i ugnen.
Ugnsbaka i 25-30 minuter, tills osten har smält och har fått lite färg.
Grädden ska koka och få lite färg. Och fisken ska förstås vara genomstekt!
Servera i djupa tallrikar.
Bilder: Före ugnsbesöket (utan ost), efter ugnsbesöket och på tallriken.
* Det går lika bra med lax, gädda eller annan god fisk!
(Klicka på bilderna så blir de större)