Vi lagade världens enklaste och godaste fiskgratäng igår!

Billig och bra mat som sköter sig själv i ugnen.

Du behöver:

800 g torskfilé (2 torskblock)*

400 g broccolibuketter

5 dl vispgrädde

Ostskivor att täcka fisken med

5-6 msk Bongs hummerfond

3 msk vitt vin

vitlökspulver, lökpulver, kajennpeppar, salt och peppar efter tycke och smak

Gör så här:

Tina torskblocken.

Sätt ugnen på 200 grader.

Dela torskblocken på hälften och lägg bitarna i en stor ugnsfast form.

Lägg broccolibuketterna runtom.

Salta och peppra allt.

Blanda fiskfond, vitt vin, grädde och kryddor. Ringla såsen över fisken.

Lägg ostskivorna på fisken och ställ in formen i ugnen.

Ugnsbaka i 25-30 minuter, tills osten har smält och har fått lite färg.
Grädden ska koka och få lite färg. Och fisken ska förstås vara genomstekt!

Servera i djupa tallrikar.

Bilder: Före ugnsbesöket (utan ost), efter ugnsbesöket och på tallriken.

* Det går lika bra med lax, gädda eller annan god fisk!

(Klicka på bilderna så blir de större)