I kväll blir det en favorit i repris!

Finfin oxfilé och ugnsbakade tomater med hela vitlöksklyftor.

Värm ugnen till 200 grader.

Dela tomaterna och skåra snittytan lite så att oljan tränger ner i tomathalvorna.
Lägg tomathalvorna i en eldfast form tillsammans med en näve skalade vitlöksklyftor.
Ringla över olivolja och salta och peppra. Tillsätt färska eller torkade kryddor, t.ex. oregano, timjan och rosmarin.

Ugnsbaka i 20 minuter. Tomaterna ska ha börjat mjukna och få färg.

Fortsätt att ugnsbaka tomaterna medan köttet steks.

Stek köttet som du vill ha det (vi föredrar blodigt, ca 2-3 minuter per sida.
Låt vila 5-10 minuter.)

Häll 1/2- 1 dl rödvin i den varma stekpannan medan köttet vilar. Låt reducera en stund,
så får du en härlig rödvinssky till köttet! Servera med vitlökssmör.

Vad är lyxmat för dig?

(Klicka på bilderna så blir de större!)