Jag lagade mumsiga ostplättar nyligen och gjorde små kanapéer med hemlagad dillmajonnäs och hemrökt gädda. Supergoda och mycket uppskattade av gästerna!

Ostplättar

Sätt ugnen på 200 grader, varmluft. Klä två plåtar med bakplåtspapper.

Vispa 3 ägg, 200 g riven ost, nymald svartpeppar och lite kajennpeppar med en gaffel.

Klicka ut smeten på plåten med en tesked. Gör små högar med stort avstånd emellan, smeten flyter ut ganska mycket.

Grädda i 5-8 minuter, tills plättarna har fått fin gyllene färg och har pöst upp lite.
Ta ut plåtarna och låt plättarna svalna.

Lägg plättarna på ett vackert fat och toppa dem med en klick majonnäs och rökt gädda (eller rökt sik eller varmrökt lax). Eller crème fraiche, löjrom, gräslök/hackad rödlök och en dillkvist. Eller en röra på hackad rökt renstek och pepparrotskryddad crème fraiche. Eller en skagenröra.

Servera gärna med ett glas bubbel.

Klicka på länken så hittar du en bild på kanapéer med crème fraiche och löjrom.


Trevlig helg!