Det är några dagar kvar till dopparedan, men jag har redan tjuvstartat med en omelett med smak av Janssons frestelse. Väldigt lättlagat och gott!
Kanske en ny favorit på julbordet?

Omelett med smak av Janssons frestelse:
1 lunchportion eller 4-5 bufféportioner

3 ägg

1/2 dl vispgrädde

1 tsk lökpulver

2 stänk kajennpeppar

nymald svartpeppar

salt

skivad ost

1 liten burk ansjovisfiléer

smör eller ghee till stekning

Vispa upp ägg, grädde och kryddor. Salta lätt, tänk på att ansjovisen är salt!

Smält smör/ghee i en stekpanna på ganska hög värme. Häll i omelettsmeten och sänk värmen.

Hyvla ostskivor och täck omeletten med dem.

Lägg ett lock över stekpannan och stek på låg värme tills omeletten har pöst upp och osten smält. Stek försiktigt så att omeletten inte får för mycket färg i botten.

Lägg ansjovisfiléerna i ett fint mönster på omeletten och låt den glida ner på en tallrik. Strö gärna lite hackad dill över. När jag stekte min omelett vek jag den dubbel.

Servera på julbordet i stället för Janssons frestelse.