Grillsäsongen fick ett litet avbrott, främst p.g.a. vädret.
Men nu verkar vädret här i Sverige äntligen vara på bättringsvägen,
så jag är beredd att grilla!

Jag har gjort ett läckert gremolatasmör som passar till kött, fisk och fågel.
Och grönsaker och halloumi.

Gremolatasmör

300 g smör

10 pressade vitlöksklyftor

6 msk fryst, hackad persilja

rivet skal och saft från 1 ekologisk citron

10 stänk kajennpeppar

20 varv med svartpepparkvarnen

6 nypor flingsalt

2 stänk mald kanel (dämpar syrligheten en aning)

Ställ fram smöret så att det blir mjukt. Eller kör det 1 minut på 20 % effekt i mikron.

Lägg alla ingredienser i en bunke och vispa med elvisp. Smaka av och krydda eller salta mer om du vill.

Dela ett ark bakplåtspapper och klicka ut hälften av smöret på längden i mitten av en av pappersbitarna. Tryck försiktigt ihop smöret till en korv och förslut den, ungefär som en smällkaramell. Gör likadant med resten av smöret.

Lägg i en plastpåse och frys in.

Servera till grillad kyckling, lax, grönsaker eller nåt annat gott!

Jag passade även på att göra vitlökssmör och thaismör med ingefära, sambal oelek och koriander. Supergott!