Vi har plockat svamp nästan varje dag, känns det som.

Senast i fredags var vi ute i vår lilla skogsdunge och plockade lite kantareller och soppar. Det blev en härlig pytt med lök, vitlök och bacon. Till det serverades ett stekt ägg.

För några veckor sedan hittade vi superfina karljohansvampar! Jag har aldrig sett så många små fina karljohansvampar förut.

Jag skivade dem på längden och grillade dem i grillpannan och serverade dem med gremolatasmör. Så enkelt och så gott och lyxigt!

Grillad karljohansvamp – förrätt för 4

5-8 små fina karljohansvampar*, delade på längden

100-150 g gremolatasmör

smör eller ghee till stekning

salt och peppar

kajennpeppar

riven parmesanost (kan uteslutas)

Gör så här:

Hetta upp lite smör eller ghee i grillpannan och lägg i svamphalvorna med snittytan nedåt.

Stek tills svamparna har fått fin färg, vänd dem och salta och peppra. Dofta även lite kajennpeppar över svamparna.

Stek svamparna gyllenbruna på andra sidan också, lägg upp dem på ett fat och klicka ut gremolatasmöret.

Servera gärna på rucolabädd och hyvla lite parmesanost över. En skiva proscuitto eller jamón serrano är också gott till. Och kanske ett glas vitt vin eller bubbel.

Smaklig måltid!

* Det går lika bra med stora fina champinjonhattar!