I går lagade jag ett supergott och lättlagat tillbehör till älgfärsbiffarna:

Hasselbackschampinjoner!

Jag har alltid älskat hasselbackspotatis, men champinjonerna är ett mycket saftigare och smakrikare alternativ. Perfekt nu när vintern kommit och snön börjar lägga sig på marken.

HASSELBACKSCHAMPINJONER 4 portioner

8-12 stora champinjoner

2 ostskivor per svamp

olivolja

svartpeppar

salt

ev. örtkrydda, t.ex. oregano, timjan eller rosmarin

Gör så här:

Sätt ugnen på 200 grader, varmluft.

Lägg champinjonerna på en skärbräda och skär av foten på dem om den är lång. Skär svamparna i tunna skivor, men inte helt igenom! Jag la champinjonerna i en liten skål och skar ner till skålens kant, på så vis höll svamparna ihop och jag skar inte helt igenom.

Ringla lite olivolja i en ugnsfast form och lägg i svamparna. Ringla lite olja över svamparna. Salta, peppra och krydda ev. med örtkryddor. Vik ostskivorna och lägg två skivor på varje svamp.

Gratinera i 15-20 minuter, tills svamparna är mjuka och osten har smält och fått fin färg.

Servera till en saftig biff, fetaostfylld fläskfilé, baconlindad kyckling eller vad du vill.
Smaklig måltid!