Vi har också fallit för trenden och lagat grönkålschips!

Jättegoda och frasiga. Och busenkla att laga.

GRÖNKÅLSCHIPS

1 påse grönkål

1-2 msk olivolja

1 tsk salt

1-2 stänk kajennpeppar

Gör så här:


Värm ugnen till 125 grader, varmluft. Vi hade för varm ugn i helgen, ca 200 grader, och då blev grönkålschipsen beska. Så se till att ugnen inte är för varm.

Skölj grönkålen och låt den rinna av.

Vik bladen på längden och klipp av den tjocka bladnerven i mitten. Riv de gröna bladen i små munsbitar och lägg dem i en stor bunke.

Tillsätt olja och kryddor och krama in oljan lätt i bladen så att alla täcks av olja.

Klä en eller två plåtar med bakplåtspapper och sprid ut bladen på dem.

Ugnsbaka i 10-15 minuter. Kolla chipsen noga mot slutet, för då går det fort!

Ta ut chipsen när de är frasiga och stela.