Nu har jag gjort två olika örtsalter. Ett med mynta
och ett med citronmeliss, salvia och lite rosmarin. Riktigt roligt att ta vara på
skörden och samtidigt göra lite annorlunda örtsalter som inte går att köpa.

Så här gjorde jag:

MYNTASALT

Jag tog 3 dl grovt salt och 10-12 kvistar färsk
mynta som jag repade.

Det blev ungefär 2 rejäla nävar blad.

Sedan mixade jag allt i matberedaren och spred ut
det fuktiga saltet på en bricka som klätts med bakplåtspapper. Jag har läst
andra recept där saltet ska torkas i ugn, men jag gör så här och rör om i
saltet med en matkniv då och då tills det torkar. Häll sedan upp saltet i en
fin burk.

Myntasaltet blir nog fräscht att strö över sallader.
Eller till kycklingmarinad.

ÖRTSALT MED CITRONMELISS, SALVIA OCH ROSMARIN

Jag tog 2 dl salt och 8-10 kvistar citronmeliss, men
det smakade inget så jag tillsatte en näve salviablad och en kvist rosmarin
eftersom de har lite tyngre smak.

Sedan mixade jag allt i matberedaren och spred ut
det fuktiga saltet på en bricka som klätts med bakplåtspapper. Jag har läst
andra recept där saltet ska torkas i ugn, men jag gör så här och rör om i
saltet med en matkniv då och då tills det torkar. Häll sedan upp saltet i en
fin burk.

Det här örtsaltet smakar nog gott till kyckling o
fläskkött!

Tidigare år har jag gjort basilikasalt och salt med
timjan, rosmarin och vitlöksblast.

Det är bara att blanda de örter man har. Jag är
också sugen på att göra sellerisalt på selleriblad.

Vilka örter vill du blanda i ditt örtsalt?
Skriv gärna en kommentar!