Det här är ett supergott och lättlagat tillbehör som vi brukar äta till en saftig biff.

Zucchinigaletter

1 zucchini

lagrad ost

salt

svartpeppar

torkad timjan, oregano eller rosmarin (kan uteslutas)

Gör så här:

Värm ugnen till 200 grader.

Dela zucchinin på längden och skär den i tunna halvmånar, ca 2 mm tjocka.

Klä en eller två plåtar med bakplåtspapper. Lägg 4-6 halvmånar på varandra så att de överlappar varandra. Lägg 12-16 galetter på en plåt, tänk på att osten flyter ut en hel del. Salta, peppra och krydda ev. med timjan, oregano eller rosmarin.

Lägg 1-2 skivor ost på varje galette och gratinera i 10-15 minuter, tills grönsakerna är mjuka och osten har smält och fått fin färg. Osten kan breda ut sig mycket, men det blir som ostchips. Servera galetterna till en saftig biff eller nåt annat gott.

Smaklig måltid!

Tillägg 2016-02-17:

Jag hade lagt upp en bild av den här rätten på instagram (@sandras-lchf_blogg).
Bilden hamnade i tidningen Matkärlek (2/2016)! Jättekul och en stor ära för mig.
Så här såg det ut i tidningen: