Jag älskar färgglad mat! I går fräste jag upp rödlök och grön paprika med vitlök och sherryvinäger, så här kommer ännu en grönsaksrätt! Servera gärna med kyckling eller halloumi!

Jag delade och ugnsstekte kycklingfiléer som marinerats i marinaden som jag brukar använda till mina Buffalo wings. Tillaga kycklingbitarna på samma sätt som spanska kycklingfiléer! Eller stek bara några skivor halloumi och kanske ett ägg per person och servera till grönsakerna. Servera gärna en klick hemlagad bearnaisesås till maten. Jag brukar krydda min majonnäs med lite lökpulver och en massa dragon – då får man en “fuskbea” som liknar de som säljs i mataffärerna. Till ett mycket lägre pris och utan tillsatser!

Rödlök och grön paprika med vitlök och sherryvinäger – 2-4 portioner

1 stor rödlök

3 gröna paprikor (eller variera med gula och röda. Jag tycker dock att de blir väldigt söta när de tillagas)

ghee eller smör till stekning

2-3 msk sherryvinäger

3 vitlöksklyftor

salt efter behag

1 stänk kajennpeppar

Gör så här:

Skala rödlöken, dela den och skär i halvmånar. Skölj paprikorna, kärna ur dem och skär i stavar. Skala vitlöksklyftorna.

Smält ghee i en rymlig stekpanna på hög värme. Tillsätt löken och fräs den i 3-4 minuter, tills den fått lite färg och blivit lite mjuk. Ta upp löken ur pannan och lägg den i en skål så länge.

Smält mer ghee i stekpannan om det behövs. Tillsätt paprikastavarna och fräs dem i 3-4 minuter, tills de fått lite färg och blivit lite mjuka. Häll tillbaka lökbitarna i pannan och rör om. Salta och stänk i lite kajennpeppar och rör om.

Fös grönsakerna åt sidan, pressa ner vitlöksklyftorna i pannan och fräs i 1-2 minuter. Tillsätt sherryvinäger och rör om. Fräs tills vinägern har kokat bort. Lägg upp på ett serveringsfat och servera, gärna med kyckling eller halloumi.

Smaklig måltid!

Följ mig gärna på instagram @sandras_lchf_blogg

Jag lagade en helt gudomlig broccolisoppa förra veckan!
Receptet kommer här snart, så håll utkik.