Igår åt vi varsin bit av den läckra baconpajen till middag igen. Den är verkligen supergod och mättande. Och populär! Det blev besöksrekord här på bloggen igår! Tack baconpajen och tack till alla som tittade förbi här. Hoppas att ni hittade nåt recept som ni gillade!

Men nu till gårdagens lättlagade och fräscha tillbehör till baconpajen:


Rucolasallad med parmesan – 2 portioner

2 rejäla nävar rucola

1/2 rödlök (eller en hel om du verkligen gillar rödlök)

75-100 g grovriven parmesan

3 msk olivolja

1 msk vitvinsvinäger eller sherryvinäger

salt och nymald svartpeppar efter behag

Gör så här:

Skölj rucolan, låt den rinna av ordentligt (kör den i en salladssnurra om du har tid) och lägg den i en serveringsskål.

Skala rödlöken, skär den i tunna strimlor och strö dem över rucolan i skålen.

Ringla över olivolja och vinäger. Salta och peppra. Vänd runt försiktigt.

Riv osten grovt och strö den över salladen. Vrid några varv med pepparkvarnen över hela härligheten och servera, gärna med baconpaj, spansk kycklingfilé eller läckra Buffalo wings.

Följ mig gärna på instagram @sandras_lchf_blogg