I lördags gjorde jag en underbar tabboule på blomkål! Den blev verkligen fräsch och smakrik och passade perfekt till ugnsstekt kycklingfilé som marinerats i örtolja.
Tabboulen passar också utmärkt till spansk kycklingfilé och Buffalo wings!
Vi åt även en läcker fetaostsalsa till tabboulen och kycklingen. Jättegott!
Eller toppa tabboulen med fetaosttärningar och oliver så får du en mättande vegetarisk måltid. Stekt halloumi passar också bra till tabboulen.
Tabboule på blomkål – 4-6 portioner
1 blomkålshuvud à cirka 500 g
4 msk hackad persilja (jag använder fryst, men det går även bra att mixa färsk persilja med blomkålen)
8-10 myntakvistar
2 vitlöksklyftor
1/2 dl olivolja
saften från 1/2 citron
2 stänk kajennpeppar
salt och nymald svartpeppar efter behag
2 nävar rucola till garnering
strimlad rödlök till garnering
citronskivor till garnering
Gör så här:
Skölj blomkålshuvudet och dela det i bitar. Använd även blast och stam. Skala vitlöksklyftorna.
Blanda persilja, olivolja, citronsaft, kajennpeppar samt salt och peppar i en bunke.
Mixa blomkålsbitarna i omgångar i en matberedare tills de är ungefär som ris i storlek. Lägg den mixade blomkålen i bunken vartefter du mixar. Mixa även vitlök och mynta med blomkålen. (Om du inte har en matberedare kan du riva blomkålen grovt på ett rivjärn. Pressa i vitlöken och hacka myntan och rör ner.)
Rör om tabboulen så att allt blandas. Smaka av och krydda mer om det behövs. Skölj rucolan och kör den i en salladsslunga (om du har tid). Strö rucolan över ett vackert serveringsfat och lägg på tabboulen. Garnera med rödlöksringar och citronskivor och servera.
Om du får tabboule över och inte vet vad du ska göra av den dagen efter kan du blanda den med ägg och fiberhusk och steka plättar av den. Och om du har fetaostsalsa kvar kan du äta den till plättarna, det är supergott!
Följ mig gärna på instagram för mer inspiration! @sandras_lchf_blogg
Tack Marie! Ja, du vet att jag gör allt för att lura i dig grönsaker…;)
Och det här experimentet blev ju lyckat, så det kommer jag att laga flera gånger.
Tabboulen kommer att passa jättebra till grillad fläskkarré och annat gott!
Jag måste erkänna att
jag var skeptisk först när jag viste att Sandra skulle laga denna rätt! Men oj
va jag åt och va frächt och gott det var. Bra jobbat Sandra, jättefräch och god
rätt. Som jag gärna äter igen! Ett tips: Snåla inte på örterna! J
//Marie