Äntligen midsommar!

Årets bästa dag, tycker jag
eftersom det är min födelsedag!

Därför har jag hittat på ett midsommarsmör som passar finfint till grillad lax eller annan fin fisk. Eller fläskfilé eller grillade grönsaker. Eller på frökex.

MIDSOMMARSMÖR – 2 rullar

400 g smör

3/4 dl finriven lagrad västerbottenost eller prästost

4 msk fryst hackad dill

rivet skal från 1 ekologisk citron + saften från 1/2 citron

20 varv med svartpepparkvarnen

1 stänk kajennpeppar

Gör så här:

Ställ fram smöret så att det blir mjukt. Eller kör det 1 minut på 20 % effekt i mikron.

Blanda alla smaksättare i en bunke. Klicka ner smöret och vispa med elvisp. Smaka av och krydda eller salta mer om du vill.

Dela ett ark bakplåtspapper och klicka ut hälften av smöret på längden i mitten av en av pappersbitarna. Tryck försiktigt ihop smöret till en korv och förslut den, ungefär som en smällkaramell. Gör likadant med resten av smöret.

Lägg i en plastpåse och frys in.

Servera i skivor, särskilt till fisk och kyckling.

Prova även mitt thaismör! Det är supergott till grillat fläskkött och kyckling.

GLAD MIDSOMMAR

Följ mig gärna på instagram för daglig inspiration! @sandras_lchf_blogg