Ja, det är fortfarande sommar! 22 grader i skuggan idag och strålande sol.

Det här är en liten men naggande god sallad som passar till nästan vad som helst: härliga charkuterier och ostar, grillat kött, grillad korv, grillad kyckling, kycklingvingar, grillad halloumi… Ja, du fattar.

Vi åt Scans goda råkorv med 95 % kötthalt – jättegoda och smakrika. Min favorit är den med rosmarin och fänkål. Den påminner om engelsk sausage i smaken, så den köper vi nog igen och lagar English breakfast framöver!

Salladen är busenkel att göra. Variera gärna med andra grönsaker som du odlar eller råkar ha hemma. Det är lite fransk touch på den eftersom jag använder dragonvinäger, men den är minst lika god med sherryvinäger eller annan vinäger. Du får prova dig fram!

SOMMARSALLAD – 2 PORTIONER

3-4 strimlade salladsblad (cosmopolitan eller roman)

1 stor tomat


DRESSING

2 finhackade schalottenlökar

1 pressad vitlöksklyfta

3 msk olivolja

2 msk dragonvinäger (eller annan vinäger, t.ex. sherryvinäger)

2 tsk torkad dragon eller efter smak

några stänk kajennpeppar

salt och nymald svartpeppar

GÖR SÅ HÄR:

Blanda alla ingredienser till dressingen. Smaka av och krydda mer om det behövs. Låt gärna dressingen dra en stund så att smakerna hinner utvecklas.

Lägg salladen på ett vackert fat. Skär tomaten i klyftor och lägg den på salladen.

Ringla dressingen över tomatklyftorna. Klart!


FÖLJ MIG GÄRNA PÅ INSTAGRAM FÖR DAGLIG INSPIRATION @SANDRAS_LCHF_BLOGG