Ny sill! Det är så roligt att hitta på olika smakkombinationer. Nu har jag gjort en läcker basilikasill. Håll tillgodo! Gör den helst dagen innan så att smakerna hinner utvecklas.

BASILIKASILL

2-4 bufféportioner

12 bitar inlagd sill (eller 5-minuterssill), sköljda och klappade torra med hushållspapper

100 g färskost (typ philadelphiaost)

2 msk majonnäs

1/2 liten finhackad rödlök

1 pressad vitlöksklyfta

22 finstrimlade basilikablad (eller mer om du vill)

rejält med nymald tellicherrypeppar eller annan svartpeppar

1 stänk kajennpeppar

1 stänk mald kanel

salt efter smak

Gör så här:

Blanda färskost, rödlök, vitlök, basilika, svartpeppar, kajennpeppar och mald kanel i en skål. Smaka av och krydda mer om det behövs.

Det blir ganska mycket röra, så lägg knappt hälften av den i en skål och vips har du en smaksatt färskost till julbordet! Servera gärna hembakade nöt- och glutenfria frökex till färskoströran.

Tillsätt majonnäsen i resterande röra.

Skär sillbitarna i tunna skivor och vänd ner dem i färskoströran. Smaka av och krydda mer om det behövs.

Lägg upp basilikasillen i en vacker skål, garnera med några basilikablad och servera på julbordet.

Följ mig gärna på instagram @sandras_lchf_blogg