Ny sill! Det är så roligt att hitta på olika smakkombinationer. Nu har jag gjort en läcker basilikasill. Håll tillgodo! Gör den helst dagen innan så att smakerna hinner utvecklas.
BASILIKASILL
2-4 bufféportioner
12 bitar inlagd sill (eller 5-minuterssill), sköljda och klappade torra med hushållspapper
100 g färskost (typ philadelphiaost)
2 msk majonnäs
1/2 liten finhackad rödlök
1 pressad vitlöksklyfta
22 finstrimlade basilikablad (eller mer om du vill)
rejält med nymald tellicherrypeppar eller annan svartpeppar
1 stänk kajennpeppar
1 stänk mald kanel
salt efter smak
Gör så här:
Blanda färskost, rödlök, vitlök, basilika, svartpeppar, kajennpeppar och mald kanel i en skål. Smaka av och krydda mer om det behövs.
Det blir ganska mycket röra, så lägg knappt hälften av den i en skål och vips har du en smaksatt färskost till julbordet! Servera gärna hembakade nöt- och glutenfria frökex till färskoströran.
Tillsätt majonnäsen i resterande röra.
Skär sillbitarna i tunna skivor och vänd ner dem i färskoströran. Smaka av och krydda mer om det behövs.
Lägg upp basilikasillen i en vacker skål, garnera med några basilikablad och servera på julbordet.
Följ mig gärna på instagram @sandras_lchf_blogg