Bildtext: Här serverar jag pulled pork på ett romansalladsblad och toppar med rödlök, paprika, ingefärsmajonnäs och guacamole. Gott och fräscht!

I går kände jag för att laga långstekt fläskkarré, typ pulled pork, fast med spanska smaker.

Jag har testat Ferran Adriàs variant, som blev väldigt god, och en slovensk fläskstek.
Men mitt tredje försök som jag hittade på alldeles själv blev godast hittills.

Jag kryddade med Pimentón de La Vera, mald koriander, chipotlepulver, kanel, kajennpeppar, chipotlesalt och oregano.

Jag la köttet på en bädd av skivad tomat och gul lök, strödde på kryddorna på köttet och la halverade vitlöksklyftor och mer skivad gul lök ovanpå. Och tillsatte en skvätt vitt vin.

Efter 4,5 timmar i 125 grader var köttet klart! Och vilket kött sen, vilken sky!
Kryddstarkt och alldeles underbart.

Och det roligaste var att när jag efter att ha satt in köttet i ugnen fortsatte att översätta “Rick Stein’s Spain”. Då var han i Extremadura. Och lärde sig hur man framställer Pimentón de La Vera!

Fläskkarrén före och efter ugnsbesöket: