Nu har jag fått totalt dille på att göra majonnäs!

I fredags gjorde jag dillmajonnäs och senare currymajonnäs. Jättegoda!
Jag gjorde en aioli två dagar innan, så det blev räkor med tre sorters majonnäs till middag. MUMS!

Jag gjorde ingen majonnäs på hela helgen, så igår slog abstinensbesvären till.
Då gjorde jag dubbel sats vanlig majonnäs eftersom jag redan hade två smaksatta majonnäser.

Men inte kan man väl gå en dag utan att göra majonnäs?

I dag ville jag göra en majonnäs med tomat. Vi hade 3 ugnsbakade tomathalvor kvar sen i måndags. Jag mixade dem med 2 ägg, senap, vinäger, salt och peppar, 1 vitlöksklyfta och olja, men det blev bara en sås. Så jag vispade upp en ny äggula med lite senap och tillsatte olja. Sen tillsatte jag min majonnässås lite i taget. Det blev en majonnäsliknande sås med hyfsad konsistens. Jag tillsatte 2 vitlöksklyftor till, så det blev en god provensalsk majonnäs. Hoppas att den smakar gott till kvällens fläskkotlett med broccoli!