Fredag! Och hösten har verkligen kommit hit till Stockholmstrakten.
Vackra höstfärger överallt (se bilderna längst ner)!

Jag har ätit omelett till lunch några dagar den här veckan. Snabbt, enkelt och gott!

Det är ju perfekt med omelett till brunch. Här är två tips på brunchomeletter
som du kan laga nu i helgen och kanske, kanske njuta av dem ute i höstsolen!

Omelett 1 (1 portion):

Jag stekte överblivna ugnsstekta grönsaker (timjankryddad broccoli, morot, lök och vitlök) i ghee. Om du inte har några överblivna grönsaker kan du ju steka 1 liten gul lök med 1/2 strimlad röd eller gul paprika i stället. Eller andra grönsaker som du gillar!

Sen vispade jag upp 3 ägg
med lite svartpeppar, salt, vitlökspulver och kajennpeppar och hällde över
grönsakerna.

Sen skar jag ca 50 g
fetaost
i tunna skivor och la ovanpå hela härligheten och
strödde lite oregano över. Sen la jag på locket och lät omeletten mysa en stund
på eftervärmen. Klart!

Omelett 2 (1 portion):
Smaskig och lyxig som bara den!

Vispa upp 2 ägg
med 1/2 dl vispgrädde. Uteslut grädden om du vill ha laktosfri omelett. Salta
och peppra.

Smält några matskedar ghee eller smör i en stekpanna.

Häll i omelettsmeten, sänk värmen och lägg på locket. Här kan man tillsätta 5-6 skivor lagrad ost om man vill. Stek sakta i några minuter, gärna under lock, tills omeletten pöser upp lite.

Lägg några teskedar pesto
och kallrökt lax, ca 100 g på omeletten.

Lägg på locket igen och ta av stekpannan från värmen.

Vik försiktigt omeletten och lägg sedan upp den på en tallrik.
Servera gärna med några salladsblad eller lite lättstuvad spenat.

Här kommer bilder på omeletterna – och den vackra hösten!

Trevlig helg!