Visserligen älskar jag omelett, men jag har redan ätit det till lunch två gånger den här veckan. Så i dag hittade jag på nåt nytt!

Currystuvad vitkål! Väldigt lättlagat och supergott. Jag stekte en benfri fläskkotlett till stuvningen. Jag är testpilot för Rapsgris från Scan för Smartson. Men köttet var torrt och trist med konstig bismak, så jag lär inte köpa det.

Nåväl, här var det den currystuvade vitkålen som var huvudsaken!

Currystuvad vitkål
2 portioner

1/4 vitkålshuvud
4 msk smör eller hemlagad ghee
2 dl vispgrädde (eller kokosgrädde om du vill ha mejerifritt)
1-3 msk curry (efter tycke och smak)
salt, peppar, kajennpeppar

Strimla vitkålen och bryn den i smöret.

Krydda kålen och smaka av. Krydda mer om det behövs.

Häll på grädden och låt puttra på ganska hög värme till lagom konsistens.
Det ska vara lite tuggmotstånd kvar!

Smaka av och krydda mer om det behövs.

Servera stuvningen till en bit kött eller fisk.