Guacamole* passar till mycket, men i helgen ska vi äta den till minihamburgare.
Jag har även gjort en jalapeñomajonnäs med riktigt drag i och kommer nog att göra pico de gallo också. En mexikansk minihamburgare med sting!

Guacamole – 4 portioner

3-4 avokador

3 msk citronsaft

1 tsk vitlökspulver eller 1-2 pressade vitlöksklyftor

4 stänk kajennpeppar

salt och peppar efter smak.

Dela avokadorna. Ta ur kärnan och skär ett rutmönster i fruktköttet. Gröp ur fruktköttet med en sked och lägg det i en skål. Mosa avokadotärningarna lätt med en gaffel.

Tillsätt resterande ingredienser och rör om. Smaka av och justera kryddningen om det behövs. Man kan även tillsätta lite hackad koriander om man vill.

Lägg guacamolen i en lufttät burk, släta till ytan, häll lite citronsaft över och lägg i avokadokärnorna så behåller guacamolen sin fina gröna färg.

Servera med minihamburgare, jalapeñomajonnäs, pico de gallo, chilisaltkramad rödlök och salladsblad.


* Äkta vara! Inte Santa Marias s.k. Dipp guacamole style…;)

Nä, Sandra Maria Real Deal Guacamole ska det va!