Vi såsar vidare!

Här är receptet på pico de gallon som jag svängde ihop som tillbehör till minihamburgarna som serverades med romansalladsblad, guacamole*, världens godaste hamburgerdressing, jalapeñomajonnäs och chilisaltkramad rödlök.

Vi åt även Buffalo wings med coleslaw och selleristavar och bluecheese-dip.

Såserna och rörorna blir perfekta till grillsäsongen! Först ska bara det tjocka snötäcket som föll igår smälta, sen åker grillen fram!

Pico de gallo – 4-6 portioner

3 tomater

1 liten gul lök

1 vitlöksklyfta

3-4 msk limesaft

4 tsk mald koriander på burk (eller hacka en rejäl näve färsk koriander)

3 nypor jalapeñosalt

1 nypa chilisalt

Gör så här:

Hacka löken och pressa vitlöksklyftan och lägg dem i en skål.

Tillsätt salt och limesaft och rör om.

Hacka tomaterna och blanda dem med lökblandningen.

Tillsätt koriander och rör om.

Smaka av och justera kryddningen om det behövs.

Förbered såsen några timmar i förväg så att smakerna hinner blomma ut.

Servera såsen rumstemperad.

* Äkta vara! Inte Santa Marias s.k. Dipp guacamole style…;)