Dags för kräftskiva i helgen?

Här kommer ett tips på läckra små västerbottenpajer
med baconbotten!

Det kan vara lite pilligt att få ut dem ur formarna
och det blir inte perfekta bottnar, men smaken är helt suverän!

Cirka 12 västerbottenpajer

4 ägg

250 g riven västerbottenost

1-2 paket bacon

svartpeppar

kajennpeppar

GÖR SÅ HÄR:

1. Värm ugnen till 200 grader.

2. Lägg muffinsformar i papper i ett muffinsbleck.

3. Dela baconskivorna och lägg dem i ett kors i varje
muffinsform. Pensla baconskivorna med lite olja. Lägg en tom muffinsform ovanpå
baconskivorna. På så vis hålls de någorlunda på plats i formen utan att falla
ihop.

4. Ställ in muffinsblecket i ugnen och förgrädda
baconskalen i 5-10 minuter, tills de börjar få lite färg och stadga. Passa noga
mot slutet, för det går fort!

5. Blanda under tiden ägg och ost till västerbottensmeten.
Tillsätt svartpeppar och kajennpeppar efter behag. Det behövs inget salt
eftersom både osten och baconet innehåller mycket salt.

6. Ta ut muffinsblecket ur ugnen och dra försiktig loss den tomma muffinsformen från
baconskalen.

7. Lägg 1-2 matskedar västerbottensmet i varje
muffinsform.

8. Ställ in muffinsblecket i ugnen igen och grädda i
10-15 minuter, tills pajerna har pöst upp och fått fin färg.

9. Servera till kräftor, frökex, smör och goda ostar.

(Om du har ett helt nytt muffinsbleck där inget
fastnar kan du nog hoppa över att lägga muffinsformar i papper i det.)