Finns det något somrigare än lax och romsås? Nej, det tror i alla fall inte jag!

Och romsås är ju busenkelt att svänga ihop! Och den passar till inkokt lax, varmrökt lax och alla möjliga andra fiskar och skaldjur. Även läcker som dressing på en fräsch sallad med räkor och avokado. Du hör ju själv – du bara måste göra romsås nu!

Romsås – 4 portioner

1 burk stenbitsrom

1 dl majonnäs (helst hemlagad)

2 dl crème fraiche eller smetana

2-3 msk hackad dill (jag använder fryst)

1 tsk dijonsenap

ett stänk kajennpeppar

nymald svartpeppar efter behag (ganska mycket…)

Gör så här:

Blanda alla ingredienser. Smaka av och krydda mer om det behövs. Gör gärna såsen några timmar i förväg så att smakerna hinner utvecklas. Servera med t.ex. rökt lax, stekt sparris och en fräsch sallad.

Här har vi en lyxig måndagsmiddag: Kallrökt lax, romsås och färsk grön sparris som stekts med hemlagad ghee, vitlök och vitt vin.

Följ mig gärna på instagram för daglig inspiration! Och film på söta igelkottar! @sandras_lchf_blogg