Våren har tagit Stockholmstrakten med storm och jag firar med sommarmat!

I dag blev det en läcker kycklingröra och fräscha grönsaker till lunch. Underbart gott och härligt att sitta ute på altanen och äta.

Vi hade ungefär en halv grillad kyckling kvar sen igår (2 kycklingbröst), så jag benade ur den, skar köttet i tärningar och blandade med majonnäs och kryddor. Så enkelt och gott! Och det finns röra kvar till lunch i morgon! Kan det bli bättre?!

Kycklingröra med curry – 4 portioner

1/2 grillad kyckling (jag hade 2 kycklingbröst kvar)

2 dl majonnäs (helst hemlagad)

2-4 msk curry (älskar curry!)

salt efter behag

2 stänk kajennpeppar

Gör så här:

Bena ur kycklingen och skär köttet i små tärningar.

Lägg majonnäsen i en skål och tillsätt kycklingtärningar och kryddor. Rör om.

Smaka av och krydda mer om det behövs.

Gör gärna röran några timmar i förväg så att smakerna hinner utvecklas.

Servera med salladsblad, skivad rödlök, tomat och paprika.

 

Följ mig gärna på instagram för daglig inspiration! @sandras_lchf_blogg