Nu är det rörigt värre här på bloggen! 2 recept på röror i rad.

Den här blåmögeloströran snor du ihop jättesnabbt. Och den blir supergod!

Jag använder dansk danablu, den smular sig bra och har fin smak. Brukar köpa en halvmåne på Willys då och då. God på ostbrickan, gärna med valnötter till. Frys osten som blir över och använd till goda gräddsåser.

Blåmögeloströra:

150-200 g danablu
2 1/2 dl crème fraiche eller smetana eller färskost eller Garants kokosgrädde
lite salt
några stänk kajennpeppar

Gör så här:

Finfördela osten med en gaffel i en bunke. Salta och peppra lite och rör om.

Tillsätt crème fraiche och rör om. Smaka av och krydda mer om det behövs.

Lägg upp i en fin skål och servera eller plasta in skålen och förvara i kylskåpet fram till serveringen. Blanda gärna röran några timmar innan den ska ätas så att smakerna hinner utvecklas.

Jättegod röra till heta kycklingvingar, spareribs eller bara som dip till grönsaker, t.ex. selleristavar och endiv. Paprika funkar inget vidare till blåmögelost, har jag märkt…


Följ mig gärna på instagram för daglig inspiration! @sandras_lchf_blogg