Det är högsommarvärme på väg till Stockholmstrakten! Vi hade härligt väder i helgen, förutom ösregnet och åskan som passerade i lördags kväll… Vi passade på att äta frukost ute på däcket i lördags – då var det soligt! Jag svängde ihop en snabb skinkröra och serverade den med salladsblad, avokado, gurka och tomat. Fräscht och mättande! Och röran är superenkel att göra, så det är perfekt mat för lata sommardagar.

Skinkröra – 2 portioner

200 g kokt eller rökt skinka, gärna i tunna skivor

2 dl majonnäs (helst hemlagad) eller 1 dl majonnäs och 1 dl crème fraiche

1-2 msk riven pepparrot (jag tar riven pepparrot på tub – enkelt och smidigt)

1 tsk dijonsenap

2 stänk kajennpeppar

salt och nymald svartpeppar efter behag

2 msk hackad gräslök, om du känner för det

Till servering – välj det du gillar:

Skivad avokado
Skivade kokta ägg
Skivade tomater
Skivad gurka
Salladsblad – romansallad, cosmopolitansallad eller isbergssallad
Skivade cornichons
Kapris

Gör så här:

Lägg skinkskivorna i en hög och strimla dem tunt. Lägg dem i en skål.

Tillsätt majonnäs, pepparrot och kryddor och rör om till en krämig röra. Smaka av och krydda mer om det behövs. Tillsätt eventuellt hackad gräslök och rör om. Blanda gärna röran en stund innan den ska ätas – då kommer smakerna fram ordentligt.

Servera gärna med salladsblad, avokado, kokt ägg och skivad gurka och tomat. Utmärkt frukost- eller lunchmat. Eller varför inte lägga röran och tillbehören i burkar och ta med allt på en improviserad picknick? Smaklig måltid!

Följ mig gärna på instagram för daglig inspiration! @sandras_lchf_blogg